Begin op tijd aan de voorbereidingen

Zorg dat u een kolen barbecue een uur van te voren aansteekt zodat deze als u wilt gaan barbecueën goed warm is en de vlammen van het aansteken weg zijn.

Zorg voor de juiste materialen

Gebruik de tangen die meegeleverd zijn en gebruik geen vork om het vlees om te draaien. Dit zorgt dat de sappen uit het vlees loopt wat het vlees niet ten goede komt.

Voorkom het lekken van vet op de kolen/vlammen

Als het vet wat uit het vlees komt ontbrand op de hete kolen geeft dit een vlam waardoor het vlees verkoold. Probeer dit te voorkomen door het vlees in de gaten te houden en zo nodig uit de vlammen te houden.

De borden

Zorg dat u voor het ongebakken/ rauw vlees wat u naar de barbecue brengt een apart bord gebruikt en met een aparte tang beetpakt. Als u vlees gebakken is kunt u dit op een schoonbord mee naar de tafel nemen.

Geef het vlees de tijd om bruin van kleur te worden

Laat het vlees rustig bakken en draai het niet continu om. Door continu te draaien duurt het langer voordat uw vlees gaar is omdat het iedere keer weer afkoelt.

De bakplaat voor vis

Als u vis heeft zoals kabeljauw of zalm of tonijn dan kunt u daarvoor de bijgeleverde bakplaat gebruiken (alleen bij kolen). Zorg dat de bakplaat goed in de olie zit en leg als die op temperatuur is de vis erop. Advies is bak eerst de kant zonder vel helemaal gaar en daarna de huidzijde. Zo zorgt u ervoor dat de vis niet uit elkaar valt bij het omdraaien.

Gemarineerd vlees

Ons vlees is allemaal gemarineerd. Zelf extra kruiden toevoegen is niet nodig.

Vastzittend vlees aan het rooster

Laat het vlees iets langer liggen en vaak komt het vanzelf los. Komt het niet los en trekt u het los haal dan de restjes die achter blijven eraf, als deze verbranden is dat niet goed voor uw gezondheid.

Regelmatig de barbecue of bakplaat schoonmaken

Maak tussendoor het rooster en de bakplaat even schoon zodat u geen ongezonde verbrande vlees/ vis resten op de roosters krijgt.

Veel succes!!!